Dreumesgroep "De Aapjes"

Voor de leeftijd van 1 - 2,5 JAAR

De Dreumesgroep van Dribbel Kinderopvang is ingericht voor kinderen van 1 tot 2,5 jaar. Wij vinden dat ieder kind zich in eigen tempo en niveau mag ontwikkelen. We kijken per kind wanneer het toe is aan de overgang naar deze groep.

Veel licht en speelruimte

De groep is ruimtelijk en licht, en biedt kinderen veel vrije speelruimte. De hoeken zijn dynamisch; Er is een leeshoek, bouwhoek, huishoek en klimhoek maar deze hoeken mogen nog gerust door elkaar lopen. We hebben een grote groepstafel waaraan we de opening van de dag doen, samen eten, verhalen voorlezen, liedjes zingen en knutselen met de kinderen.

We vinden het leuk om in deze groep veel gebruik te maken van “open end-materialen”. Dat wil zeggen; materialen zonder voorbestemde functie. Het kind kan zijn eigen fantasie prikkelen in het spel wat hun creativiteit stimuleert.

Buiten zijn is belangrijk

Het buiten is voor onze opvang heel erg belangrijk. Naast het dagelijks spelen op ons eigen speelterrein gaan we er ook, als het weer het toe laat, elke dag op uit. Dat kan zijn; het brood halen bij de bakker, vleeswaren halen bij de slager, fruit halen op de markt, maar ook een stuk wandelen of het bos in gaan dat om de hoek ligt.

Tijdens de wandelingen nemen we onze bolderkar of één van onze buggy’s mee zodat iedereen mee kan. Zo gezellig!

Aanmelden voor opvang bij Dribbel?

Nadat wij je aanmelding hebben ontvangen gaan we meteen voor je aan de slag!