VSO & BSO "De Krokodillen"

4 - 13 JAAR

En dan… Voor het eerst naar school! Veel nieuwe indrukken, nieuwe vrienden en een heel ander ritme. Daarom staat onze Voorschoolse Opvang en Buitenschoolse Opvang voor “Vrije tijd”.

Kinderen hebben de vrijheid

Onze BSO groep is huiselijk ingericht met een grote groepstafels, een bouwhoek, huishoek, spelletjes kast, poppenhuis, techniekhoek, legotafel en een chillhoek. Omdat wij onze BSO zien als “vrije tijd” zijn de kinderen vrij in hoe ze deze tijd gaan indelen.

Na een schooldag gaan we eerst aan tafel. Iedereen krijgt een beker drinken en en de Monkeyschalen komen op tafel. Op deze schaal ligt fruit, groente en iets hartigs zodat de kinderen zelf kunnen bepalen wat en hoeveel ze willen eten. Tijdens het eetmoment kletsen we met de kinderen en vertellen we welke activiteit wij vandaag aanbieden. Wij zorgen elke dag voor een bewegingsactiviteit en/of knutselactiviteit die de kinderen kunnen doen.

Het moet voelen als 'thuiskomen'

Naar buiten gaan doen we graag! Het dorp in, naar het bos, we gaan er graag op uit. We mogen, na schooltijd, ook gebruik maken van het schoolplein van de Bernardusschool en hun speelmateriaal. Ideaal, want dit plein is vanuit de groep te bereiken via een eigen toegangsdeur.

Wordt jullie kind bijna vier jaar en gaat het de overgang maken van onze Kinderopvang naar BSO, dan zullen wij het kind in overleg met ouder een aantal keren mee laten draaien binnen de BSO groep. Zo wordt de overstap natuurlijker en daardoor makkelijker. Het kind kent de pedagogisch medewerker van de groep en ook al een aantal kinderen.

Aanmelden voor opvang bij Dribbel?

Nadat wij je aanmelding hebben ontvangen gaan we meteen voor je aan de slag!