info@dribbelkinderopvang.nl

Peuterplusgroep
2,5 - 4 jaar - mAXIMAAL 16 KINDEREN

En dan is het tijd voor nog meer uitdaging! Welkom op onze PeuterPlusgroep.

Elke dag worden er meerdere activiteiten gedaan met de kinderen in de PeuterPlusgroep. Grote activiteiten, kleine groepsactiviteiten en individuele activiteiten m.b.v. het programma Uk & Puk, dat een thematische opbouw in zich heeft en vele ontwikkelingsgebieden aan bod laat komen. Liedjes zingen, knutselen, tekenen/kleuren, wandelen, tent maken, rollenspel, tuinieren…etc.

Sommige activiteiten vragen voorbereiding. Dit noemen we “Kansen creëren”, andere ontstaan gewoon spontaan. Dit noemen we “Kansen grijpen”. De pedagogische medewerksters zijn er op gericht om zoveel mogelijk de kansen die zich voordoen in het omgaan met de kinderen, te grijpen. We proberen ook van gewone huishoudelijke dingen een spel te maken zodat kinderen spelenderwijs leren, er niet onnodig een hekel aan krijgen. Bijvoorbeeld afruimen, opruimen… Kinderen zijn vrij om wel of niet mee te doen, toe te kijken of afstand te nemen van een activiteit. We vragen niet van de kinderen om zich aan te passen, om ons als pedagogisch medewerkster voldoening te geven t.a.v. het bedenken en voorbereiden van een activiteit. Het is zoals het is. We stimuleren, door zelf plezier te hebben aan, op die manier uitnodigend te zijn… en laten ze zelf komen.

We spelen elke dag buiten, zodra het weer het toelaat. Dit gebeurt onder toezicht, de buitenspeelplaats voldoet aan de vastgestelde veiligheidsnormen. (omheining, grond speelterrein). Samen met de kinderen wordt het buitenspeelgoed gepakt (veiligheid) en weer opgeruimd.
Ook halen we brood bij de bakker, vleeswaren bij de slager en razen we door het bos. Heerlijk!Meer informatie over onze VVE-methode is te vinden onder het kopje Uk&Puk


                Mocht u zeker zijn van de aanmelding van uw peuter kunt u dat via deze site doen. Zodra de aanmelding binnen is nemen wij contact op.

Klik hier om uw peuter aan te melden

Liever eerst een keertje komen kijken? Mail dan naar info@dribbelkinderopvang.nl

onze tipi

de bouwhoek

Lees en rusthoek